Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolím si ještě jednu zajímavou zkušenost. Když došlo ve třídě u dcery ke zhoršení chování dětí - bylo to při přechodu na druhý stupeň, třídní učitelka to řešila tak, že pozvala rodiče jednotlivých žáků do vyučování. Tak jsme se prostřídali na 3-4 hodiny všichni během 14ti dní a nevěřili by jste, jaký pozitivní účinek to mělo na chování třídy. I ten největší "lump" byl najednou jako beránek.

Po dvou týdnech jsme se jako rodiče sešli a každý dal k dobru své postřehy. Vyžaduje to samozřejmě pochopení rodičů, že se nejedná o peskování jejich dítěte, ale o postřehy na chování a práci. Z toho se pak dá i odvodit, na co se u daného dítěte zaměřit.

2 0
možnosti
Foto

a teď ještě, jestli je to problém inkluze, nebo vysokého počtu žáků ve třídě....

Umím si představit, že je ve třídě 12 dětí, 11 "normálních" a jedno "nenormální"

0 0
možnosti

To samozřejmě může být, jen nevím, zda to jedno dítě bude mít stejné sebevědomí a přirozenou soutěživost. Navíc si zkuste představit, že by jste musel ztrojnásobit počet tříd a asi i učitelů. Je to reálné?

0 0
možnosti
Foto

jestli to není příliš troufalé, co Vaše dcera studuje? Ptám se jen ze zvídavosti - jestli ji tahle zkušenost s pro ni náročnou cestou ke vzdělání ovlivnila třeba i při výběru budoucí profese.

Jinak - Vám karma, dceři fandím.

3 0
možnosti

Ano její vlastní zkušenost ji hodně ovlivnila, dnes studuje sociální právo na KU se zaměřením na děti se zrakovými poruchami a zároveň pracuje jako asistentka těchto dětí (čímž si doplňuje praxi).

3 0
možnosti

Měl jste stěstí, že jste měl dceru ještě v té době, bude to horší a horší, já mám jednoho druháka, druhého to čeká v září a třetí dítko to má až za pět let, to si užiju ještě...

Každopádně vy to nechápete.

Stát nepotřebuje chytré lidi. A socialisté obzvláště milují průměrnost a vše stejné, centralizované, jeden odstín šedi. Jakýpak speciální přístup, lid je jen stádo otroků, vzdělaný plebs je nebezpečný. To ale není jen náš případ, tak funguje státní školství po celém světě.

No a komu prospěje inkluze, jak se ptáte v titulku?

Rozhodně ne většině lidí, prostě ten řetěz bude vždy silný jako nejslabší článek, kvalita vzdělání se bude ještě více snižovat, aby ti horší žáci nemohli propadnou, což samozřejmě vytrestá a zpomalí ty nejnadanější, ti se budou nudit a naprosto ztratí motivaci do učení.

Já s tím měl hrozný problém na ZŠ, všechny ročníky s vyznamenáním, vůbec mě škola k ničemu nemotivovala, jen jsem si to odseděl a nenaučil se učit. Na střední jsem pak díky tomu prolejzal hůře no a VŠ pak byla peklo. Nevěděl jsem, jak do sebe soukat ty tuny informací a proč se mám tolik zbytečností vlastně učit jako básničku.

"Bohužel" lidé nejsou stejní no. Sám si uvědomuji, že doma nemám Einsteiny a že budou patřit nejlépe k průměru, a proto je doučuju sám, nenásilnou formou, hravou... mladší, co nastupuje v září, behěm jednoho odpoledne se naučil sčítat tak, jak to dělal starší ve škole ještě na začátku druhé třídy. A baví ho to, když se nudí tak sám přinese papír ať mu napíšu příklady.

A inkluzí se ta výuka ještě zpomalí. Budou se učit násobit třeba až v 5. třídě? Nebo já si to nedokážu vysvětlit a radši ani nechci představovat, kam to povede...

3 0
možnosti

Já vím, že ta doba se mění, ale je to hodně o rodičích. Já jsem se také musel naučit hodně moc korigovat své představy o výchově a nejdůležitější zásadou, kterou jsem si vštěpil je, že nikdy za žádných okolností nesmíte dítě v jakémkoliv věku odbýt, pokud za vámi přijde - byť z vašeho pohledu se sebevětší pitomostí. Vytvoří to obrovskou důvěru, která vám neskutečně pomáhá po celou dobu jeho výchovy. A věřte mi, že někdy bych ji po hodinové rozmluvě zabil. Dnes jsem (snad to nebude znít příliš narcisticky) pyšný na to co zatím dokázala a dokazuje a jak se chová v životě. Je to i pro mě taková velká satisfakce, že jsme se (i přes určité pochybnosti) rozhodli správně.

4 0
možnosti

A14n13n52a 80R46a26d13o33v43á

19. 2. 2016 20:39

Děkuji za popsání osobní zkušenosti. Všeobecně vnímám vysoký počet žáků ve třídě jako průšvih.

Kdo ze "starších ročníků" oponuje "nás bylo ve třídě taky 30 a přežili jsme to" apod., nechť si laskavě uvědomí, že dnes PRÁVA dětí dospěla tak daleko, že učitelé jsou obětí šikany a drzost některých "středobodů vesmíru" nezná hranic...však jim je také nikdo nestanovuje, že... A takoví ti "ochránci práv", ať jsou laskavě k šípku, protože pokud nebudou stejně intenzivně vyřvávat o povinnostech a respektu OBOUSTRANNÉM, nemají co říct, ba co hůř - jen škodí!

Souhlasím s panem Slavíčkem, jde jen o to podpořit soukromé školy, které lidé zadotují sami a ušetřit na státních. A samozřejmě to podat jako "dobro"...

(Ti, co se x let drží u koryt už v podstatě jen vymýšlejí drobnosti, aby "lůza" noc neremcala a jedou si ve svých zájmech a ve svém světě - zásadní, pro ně výhodné, v tichosti protlačí. Noví, co se tam dostali a nedrželi basu byli diskreditováni a pošpiněni, což nebyl takový problém, protože korytáři mají silnou motivaci a hlavně výhodu bohatých zkušeností s děláním svinaren....)

3 0
možnosti
Foto

Nechcete náhodou převzít funkci ministra školství R^ R^ R^ R^ !! !! !!

1 0
možnosti

Tak to zcela jistě ne. Já jsem vcelku spokojený se svojí profesí a rozhodně se necítím být odborníkem na školství. Mým cílem bylo dát možnost k zamyšlení odborné i laické veřejnosti a zejména rodičům, protože v prvé řadě se jedná o rozvoj jejich dětí. Zároveň asi také tak trochu rozptýlit obavy ze speciálních škol, o kterých má mnoho lidí zkreslené představy a ve společnosti mají nádech pejorativnosti.

Ono samozřejmě je nutné vždy rozlišit děti s poruchou učení a děti s poruchou chování. To je obrovský rozdíl.

0 0
možnosti

Cíl inkluze je jasný. Elita národa se bude vdělávat v soukromých školách a zbytku stačí se umět podepsat a malá násobilka. To na pomocné práce v montovnách stačí.

13 0
možnosti

A52n52n45a 23R35a92d40o43v95á

19. 2. 2016 20:09

Přesně. První "klikaři" budou mít za úkol montovat bezpečnostní rámy do státních škol....

1 0
možnosti

Pred Vasi dcerou klobouk dolu a Vam karma.

14 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik