Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta nevraživost je vyvolána pouze mediálně. Hladomor se měl týkat východní Ukrajiny, která však dnes tenduje velmi výrazně k Rusku. Západní Ukrajina byla tehdy součástí Polska, tedy tzv. hladomor se jí nedotkl.

1 0
možnosti
JS

Pane Řezník, příliš o tom víte a chováte se korektně. To je nežádoucí

2 0
možnosti
JS

Nevím, který německý politik to byl, ale údajně prohlásil, že Rusko se dá porazit teprve tehdy, až proti němu bude bojovat Ukrajina. To se USA podařilo. Ovšem USA na svém území nezažilo válku nevím kolik desítek let. Rusi nemají sice letadlové lodě ani nejsou tak naivní, aby se snažili obsadit USA, ale ruští generálové rozhodně mají dostatek prostředků jak válku přemístit i na USA území. Válku s Ruskem si zkusil Napoleon, Hitler ... , doufám, že se nedožiji toho, až si to zkusí nějaký US cowboy případně cowgirl.

1 4
možnosti
Foto

Který německý politik to prohlásil, žádný to si vymyslel pan Slavíček, jako kec, že USA někdy toužilo napadnout Rusko.

1 1
možnosti

Putin je stejný oligarcha jako Porošenko? Jste brepta, že jo?:-)

0 0
možnosti
PP

Tak mě poučte, jaký je mezi nimi rozdíl. Pokud se podíváte na vývoj postsovětských zemí a najdete si informace, pak zjistíte zajímavé věci

- V letech 2006 až 2009, kdy Porošenko vedl v parlamentu výbor pro finance a bankovnictví, popisovali američtí diplomaté Porošenka jako oligarchu zdiskreditovaného nařčeními z korupce.

- Během předvolební kampaně Porošenko slíbil, že po zvolení prodá většinu svých podniků, včetně televizní stanice Pátý kanál a potravinářské firmy Rošen. Dodnes svůj slib nesplnil a naopak hodnotu svých aktiv několikanásobně zvýšil.

Což znamená, že byl v úplně stejném střetu zájmu jako Babiš. Ve funkci prezidenta hromadí majetek stejně jako Putin.

A ještě jedna zajímavost. Prezident Ukrajiny Peter Porošenko má občanství Švýcarska, starosta Kyjeva Vitalij Kličko je německého občanství, gubernátor Dněpropetrovské oblasti Beňa Kolomojskyj má občanství Švýcarska a Izraele, jeho zástupce Boris Filatov má izraelské občanství, zatímco náčelník SBU (Bezpečnostná služba Ukrajiny) Valentin Nalivajčenko má občanství USA... Kdepak je nějaký Ukrajinec?

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za solidní historický rozbor. :-)R^ Na Ukrajině je jistě právem co kritizovat, ale to neomlouvá předchozí ruský národnostní útlak, který tam už jaksi byl za carské éry. A Stalin byl sice rodem Gruzínec, ale často hrál na ruský nacionalismus.

2 0
možnosti
JC

Ano, mohu s Vámi souhlasit. Snažíte se o seriosnost.

Sám to vidím velmi podobně, byť ne zcela stejně.

Hlavně bych upozornil na to, že sami Ukrajinci jsou velcí utlačovatelé jiných národností. Například Rusínů, vůči nim máme určité závazky dané naší společnou historií.

1 1
možnosti
PP

Souhlasím, ovšem popisovat celých téměř 100 let vývoje, to bych z toho musel udělat seriál. Celý můj příspěvek je spíše nástin situace v éře Stalina, který se na devastaci Ukrajiny podepsal nejvíce. Já jsem se jen snažil vyjádřit skutečnosti předcházející ukrajinskému nacionalismu ve vztahu k Rusku. Nekladu si ani v nejmenším za cíl seriózní rozbor celé jejich historie, to je práce pro povolanější.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik