Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou to šílené poměry. A nikdo je nedonutí pracovat. Ale nechápu, proč se článek jmenuje Dientsbierovo pohraničí. Ten pán dělá mnohé hovadiny, ale za situaci Romů, jejich dávky, postoje k práci atd., které se tady formovaly už nejméně 50 let a ještě dnes se zachovávají, tak tento naivní politik nemůže. Jeho vinou ovšem je, že se tváří, že něco řeší a nepřizná, že neví jak na to. Ony to neví ani mnohé další moudré hlavy. Vezněměte si takovou římskokatolickou církev svatou - proč nejde zakládat církevní základní školy do těchto rizikových oblastí, proč nedělá tzv. pastorační činnost mezi Romy, proč se nestará o "nejubožejší z ubohých", tj. bezdomovce a opuštěné svobodné matky romského původu? To se raději zaměřuje na nejbohatší a na vybraná gymnázia....

0 0
možnosti

Já nevím, jak kde, ale v Ostravě církev provozuje několik středisek, které se věnují Romům. Největší mají asi saleziáni na Vítkovické ulici, druhé mají misionářky lásky (řád založený Matkou Terezou) v Přívoze. Doporučuji navštívit.

0 0
možnosti

To je pozdni odplata za vyhnani Nemcu.

0 0
možnosti

Ano, to je asi bohužel smutná skutečnost. Ne že bych byl nějakým zastáncem sudetských Němců, ale je pravdou, že na kvalitě života a rozmachu pohraničí měli výrazný podíl. Otázkou zůstává, nakolik by i bez vyhnání měli možnost se nějak do obnovy pohraničí zapojit, protože komunistický režim preferoval těžký průmysl a tomu odpovídala i vzdělanost nově příchozích lidí.

Na druhou stranu, tyhle problémy se začaly kumulovat až v posledních 10-15 letech. Hodně tomu pomáhají různí čeští "vychcánkové" a bohužel nekontrolovaná migrace slovenských cikánů po tom, co jim na Slovensku zkrouhli sociální dávky.

1 0
možnosti
Foto

Otevřené, věcné, hodně konkrétní. Tak jsem zvědav, jestli se tady pod článkem objeví i nějaký zastánce chápání jiné mentality. Jinak jsem v článku našel i jednu (a vlastně jedinou) pozitivní zprávu - neuvedený počet pracovníků Agentury pro sociální začleňování přestane trousit svá moudra od stolu, ale natvrdo se osobně na celý půlrok (pokud vydrží) ubytuje přímo v některém "vyloučeném" paneláku a moudra potom bude trousit až po vyhodnocení osobní zkušenosti. A to by mohla být moudra méně idealistická a více reálná.

8 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik