Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Má vzdělávání smysl?

Se zájmem jsem si přečetl článek "Ministr Rom, náměstek Rom. Stát chce víc zástupců menšiny v čele úřadů". Často si říkám, že tento stát a naše "vládnoucí elita" mě už snad nemůže překvapit. Ale jak se ukazuje, může - stále jsou tu oblasti, kde ještě nejsme stodevadesátí na světě. Korupci nám mohou závidět i v Bangladéši, policii a justici v Zimbabwe, politiky snad i Marťani.

Na úvod si dovolím citaci z onoho článku. "Cílem je, aby Romové byli více zapojeni a měli větší zastoupení v řídících pozicích ve státní správě. Pomůže to ke zlepšování jejich obrazu ve společnosti. Ukáže to, že jsou stejně schopní jako kdokoliv jiný, jen je důležité jim dát příležitost k uplatnění," sdělil nám sám "VELKÝ" vedoucí kanceláře Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Martin Martínek.

Pokud jsou tyto věty míněny vážně, pak vlastně rozumím averzi velké části romské populace vůči vzdělání. Na co chodit do školy, na co se učit - to jsou jen zbytečně ztracené roky. Nyní stačí změnit barvu pleti a v rámci "většího zastoupení romské menšiny" ve státní správě je kvalifikace splněna. Nejsem ani rasista ani xenofobní psychopat, abych si neuměl představit Roma ve státní správě či dokonce v nejvyšších patrech ministerstva. Pokud na to bude mít vzdělání a projde výběrovým řízením jako ostatní uchazeči. Když se bude rozhodnutím vlády rasisticky preferovat barva pleti, pak ať se dotyčná vláda nediví vzrůstající vlně odporu a předsudků, ať se nediví, že extremistům budou narůstat preference a počet sympatizantů z řad slušných občanů, kteří žijí spořádaným životem, museli si projít vzdělávacím procesem a vybojovat si svoji pozici v práci

Co k tomuto říct? Tento pán je buď naprostý nýmand, který v tomto státě nežije, nebo je to byznysmen, který si chce urvat pro sebe nebo své "spřízněné duše" nějaké ty miliardy z dotací EU (potažmo samozřejmě z kapes daňových poplatníků) - takové jednání se v civilizovaném světě označuje (mírně řečeno) za zpronevěru. Já chápu, že je velice dobře zaplacen z našich daní (mimochodem pokud to Babiš myslí vážně s úsporou ve státní správě, pak toto je ukázkový případ naprosto zbytečné pozice a instituce, kde se dá pár desítek miliónů ušetřit), aby za tyto prostředky šel ve šlépějích EU, která nám určuje počet žen ve vedení firem a podobné "pozitivně diskriminační" nesmysly.

Celá Evropa je hrozně "zděšená" z velké podpory "extremistických" stran v eurovolbách. No za prvé zděšeni jsou jen bruselští byrokrati, protože se jim za chvíli celá slavná Unie rozpadne pod rukama. Za druhé je jasné proč mají tyto strany takovou podporu - právě kvůli takovým nápadům, jaké vymýšlí tito Martínkové.

Problémem Evropy je obrovský příliv imigrantů ze zemí, které neuznávají ani ty nejzákladnější civilizační hodnoty. Pak dochází k tomu, co jsme viděli ve Francii, nebo poměrně nedávno ve Švédku, které je nám dáváno za vzor tolerantnosti. A za tu tolerantnost se jim ti samí přistěhovalci "odměňují" rabováním, kriminalitou a bordelem.

Co nastane? Naprostý opak toho, co nám tento pán předkládá. Na jedné straně vláda vyhlašuje boj extremismu (v pořádku, proti tomu nelze nic namítat), na straně druhé žene do náručí extremismu další a další tisíce občanů tohoto státu - v severozápadních, severních Čechách a na severní Moravě už jsou tyto nálady obyvatelstva patrné na první pohled. Každé takovéto zvýhodnění jakékoliv skupiny obyvatel povede jen k nárůstu napětí, ať je míněno jakkoliv.

Stát (potažmo vláda a její instituce) pořád vymýšlí nové a nové naprosto neúčelné "strategie pro menšiny", přičemž se vždy jedná pouze o jednu menšinu aby tak rozvíjela "menšinový byznys" dotací a příspěvků. Máme nejvíce romských organizací na počet obyvatel v celém širém světě a výsledek? Velká nula. Přitom základ je vcelku jasný - vzdělání. Je samozřejmě mnohem jednodušší udělat úřad s desítkami  (možná stovkami) úředníků za desítky milónů, než vytvořit např. internátní školy a vytrhnout romské děti z prostředí naprosto nepřátelského jakékoliv formě vzdělání. Je mnohem jednodušší poslat zásahovou jednotku na (velmi často poklidné) demonstranty proti komunitě, která jim kriminalitou, bordelem a hlukem ztrpčuje život, než mít policisty v ulicích, kteří budou nekompromisně vyžadovat dodržování zákonů či městských vyhlášek.

Jeden příklad za vše - jsem z Mostu a jedna nejmenovaná firma zde rozšiřuje výrobu, přičemž má obrovský problém nabrat 120 lidí (podotýkám, že není vyžadováno středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání) v oblasti, kde je prosím 10 000(!!!) nezaměstnaných. To určitě není normální.

Vážený pane vedoucí kanceláře Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Martine Martínku, zamyslete se nad tím, co za peníze daňových poplatníků produkujete a co vypustíte do éteru. Byrokratům v Bruselu se možná zavděčíte, ale napětí ve společnosti poroste - na to se můžete spolehnout. Stačí si přečíst diskusi pod oním článkem a zjistit si souhlasné nebo neutrální názory. Přestože jsou tam stovky diskutujících, nebudete potřebovat ani prsty jedné ruky.

Autor: | úterý 3.6.2014 13:15 | karma článku: 30,88 | přečteno: 1028x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

Stále ještě doznívají v médiích (bohužel nejvíce v těch veřejnoprávních) dozvuky návštěvy čínského prezidenta v ČR. Pochopitelně jak jinak v útocích na výzdobu a Zemana.

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Ukrajina kontra Rusko

Velmi často se setkávám s názory na ukrajinský nacionalismus, který někteří označují za fašismus či nacismus. Pokusím se popsat některé skutečnosti, které snad alespoň částečně pomohou osvětlit nálady dodnes na Ukrajině patrné.

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Proč stále dvojí metr?

Celý den dnes ze všech médií čiší zpráva, jak v Sýrii probíhají volby a jak jsou pro "západní demokracie" nepřijatelné, neboť asi 20% populace z území IS nemůže volit.

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

To by nevymyslel ani Orwell

Konečně jsme viděli v přímém přenosu, kdo a proč do Evropy přichází. Díky "neziskové" cestovní kanceláři "Nadační fond generace 21".

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika

Teatrální divadlo kolem příjezdu prezidenta ČLR

Musím se usmívat, když vidím v TV teatrální "aktivisty" ve velmi mladém věku, kteří vlastně komunistickou diktaturu nikdy nepoznali.

28.3.2016 v 16:47 | Karma: 39,48 | Přečteno: 1502x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik